Giuul's Studio

De Oostenrijkse natuur in huis

Welmoed

Huisstijl
Verpakking op twee olie flesjes met logo

De natuur in huis

Welmoed is het nieuwe merk dat luxe wellnessproducten voor thuis biedt. Vincent, de oprichter, had te ambitie om mensen het gevoel van ontspanning en welzijn aan huis te bieden. De productlijn is heel gevarieerd, zodat er voor iedereen wat passends te vinden is. Om de gehele ervaring af te maken, was de wens om ook een premium design voor de productlabels te laten ontwikkelen dat aansluit bij de kwaliteit van de producten zelf.

Het doel van de klant was de ontwikkeling van 130 productlabels, voor 13 verschillende producten met elk verschillende hoofdingrediënten. Om te zorgen dat de producten een consistente premium uitstraling zouden hebben, is er eerst een huisstijl ontwerp uitgedacht. Nadat er een passend ontwerp was samengesteld, waren de productlabels snel klaar. Het project is succesvol afgerond met labels die gebruikt kunnen worden voor de productie van de luxe wellness producten.

Nu er een pakkend design staat voor het nieuwe merk, Welmoed, kan Vincent beginnen met het lanceren van het bedrijf en de producten. De ontwikkeling van de huisstijl heeft ook gezorgd dat de klant met meer gemak zijn marketing- en verkoopactiviteiten uitvoeren. Een relaxte start voor dit nieuwe bedrijf!

A4 papier op de tafel vanaf boven met notities en onderzoek vooraf aan het design proces

De wens

Vincent had 130 productlabels nodig om naar de leverancier te sturen en had daarvoor een designer nodig. Zijn visie was een minimalistisch en rustig design wilde dat niet al te vrouwelijk was. Vincent wilde ook graag een schets of tekening op het label.

Nadat Vincent mij had benaderd, hadden we eigenlijk al snel een goed beeld van de opdracht en kon ik beginnen. Zijn belangrijke uitgangspunten waren voor mij het vertrekpunt voor het ontwerpproces.

Huisstijl flexibel genoeg voor de grote productenlijn
Focus op een luxe en premium uitstraling
Inspiratie halen uit de oorsprong van de producten: Oostenrijk
Voorbeelden van lettertypes die zijn geselecteerd tijdens het design proces

Om het premium gevoel van het merk te benadrukken, zijn we gaan zoeken naar serif lettertypes.

Kleuren van de nieuwe huisstijl voor de klant Welmoed met wellness producten

Om de knipoog naar de natuur te behouden, hebben we gekozen voor aardse groene tinten.

Voorbeelden van logo's die het niet zijn gekozen door de klant

Bij het ontwerpen van een logo gebruik ik Adobe Illustrator. Voor Welmoed heb ik enorm veel uitgeprobeerd.

Screenshot van het proces om een mockup te maken in Blender

Om de productlabels goed te beoordelen voordat deze naar de leverancier zouden gaan, heb ik een 3D model ontwikkeld in Blender.

Blender render van een gezichtscrème pot met een nieuwe huisstijl en verpakking

Het proces

Vincent had 130 productlabels nodig om naar de leverancier te sturen en had daarvoor een designer nodig. Zijn visie was een minimalistisch en rustig design wilde dat niet al te vrouwelijk was. Vincent wilde ook graag een schets of tekening op het label.

Nadat Vincent mij had benaderd, hadden we eigenlijk al snel een goed beeld van de opdracht en kon ik beginnen. Zijn belangrijke uitgangspunten waren voor mij het vertrekpunt voor het ontwerpproces.

Het nieuwe ontworpen logo van de klant Welmoed in het wit op een groene achtergrond met bladeren

Het resultaat

Het project is succesvol afgerond met de ontwikkeling van 130 labels die gebruikt kunnen worden voor de productie van de luxe wellnessproducten. Het minimalistische design van de labels met de icoontjes die bij het hoofdingredient passen, creëert een consistente premium uitstraling van de luxe wellnessproducten.

Nu er een pakkend design staat voor het nieuwe merk, Welmoed, kan Vincent beginnen met het lanceren van het bedrijf en de producten. De ontwikkeling van de branding heeft ervoor gezorgd dat Vincent met meer gemak zijn marketing- en verkoopactiviteiten kan uitvoeren. Het was een relaxte start voor dit nieuwe bedrijf!

Zeep met lavendel in een verpakking
Een vrouw in bad die omringd is door rotsen genietend van wellness producten
Het nieuwe ontworpen logo van de klant Welmoed in het wit op een groene achtergrond

"proactieve en meedenkende houding"

Giulia heeft voor mijn nieuwe merk een passende ‘Branding’ gecreëerd die perfect aansluit bij mijn visie voor het merk. Haar ontwerp was niet alleen visueel aantrekkelijk, maar ook doordacht en strategisch gepland, waardoor het mijn productlijn echt versterkte. Ik waardeer de proactieve en meedenkende houding van Giulia, wat de samenwerking nog fijner maakte.

Vincent de Bois

Ook op zoek naar een premium merkbeleving voor jouw klanten?