Giuul's Studio

Diensten op maat

Waar ben je naar op zoek?

Branding

Vanaf € 2.450,- ex. btw
Duur: 1-2 maanden

Waarom is branding zo belangrijk?

Branding is het proces waarbij een unieke identiteit voor jouw bedrijf, product of dienst wordt ontwikkeld door middel van het ontwerpen en samenbrengen van visuele elementen, berichtgeving en een algehele klantervaring. Een krachtige branding onderscheidt jouw bedrijf van de concurrenten en helpt klanten om jouw bedrijf te herkennen en te onthouden.

Jouw brand laten ontwerpen bij Giuul’s Studio betekent dat ik met jou meedenk door kritische vragen te stellen. Zo kan ik een sterk en gedenkwaardig design creëren dat aansluit bij jouw ideale klant en doelstellingen. Ik kan niet wachten om voor jou aan de slag te gaan en een opvallende huisstijl te creëren waar jij compleet achter staat. 

Wat is inbegrepen?

Tijdens deze online Brand Discovery meeting bespreken we de kernwaarden van jouw bedrijf. We bepalen de basis van je merkidentiteit, zoals je merkpersoonlijkheid en doelgroep. Dit stelt mij in staat om een strategie voor je merk te ontwikkelen en de rest van het ontwerpproces te stroomlijnen.

Met al mijn projecten begin ik met marktonderzoek, zodat ik een ontwerp kan maken dat niet alleen past bij jouw wensen, maar ook opvalt tussen de concurrentie. Zo kom ik uiteindelijk tot drie verschillende visuele concepten voor jouw merk. Hier kan jij dan uit kiezen, waar jij denkt dat jouw bedrijf het beste op aan sluit. Dit concept gaan we dan samen verder uitwerken.

Op basis van het gekozen concept ga ik verder aan de slag en waar nodig jouw suggesties uitwerken. In de praktijk zijn 1 a 2 feedback rondes voldoende, maar mochten er toch meer dan 2 rondes nodig zijn, kijken we samen wat er nodig is om jouw droommerk te kunnen creëren.

Een logo is het meest herkenbare deel van je merk en vaak het beginpunt voor de ontwikkeling van je merkimago. Je logo kan verschillende vormen hebben, afhankelijk van waar je het gebruikt. Dit betekent dat je een hoofd-, secundair- en icoonlogo kunt verwachten.

Naast het logo zal het merk niet compleet zijn met een passend kleurenpalet. Kleuren zijn enorm bepalend voor de sfeer die een bedrijf uitstraalt. Daarom is het belangrijk om hier goed over na te denken, zodat alles mooi samen komt.

Een merk heeft doorgaans 2 of meerdere lettertypen. Deze zal ik zorgvuldig voor je selecteren, zodat ze niet alleen helder samenwerken, maar ook visueel elkaar mooi aanvullen.

Dit omvat de visuele elementen die je merk vormen, zoals kleurenschema’s, typografie en grafische elementen. Deze elementen werken samen om een samenhangend en herkenbaar merkimago te creëren.

Een Brand Book is een huisstijl handboek dat regels geeft voor het gebruik van visuele elementen van een merk op verschillende platforms en media. Het bevat richtlijnen voor het gebruik van de logo varianten, kleurenpalet, lettertypen en andere stijlelementen.

Hoe ziet het proces eruit?

We beginnen met het leren kennen van jouw bedrijf, branche, doelgroep en concurrentie. Dit doen we door een Discovery Call te plannen waarin ik vragen aan jou stel om jouw bedrijf en doelen goed te begrijpen.

Op basis van de informatie die is verzameld in de ontdekkingsfase ontwikkelen we een branding strategie die de belangrijkste boodschappen, visuele elementen en algemeen merkimago beschrijft.
Met de branding strategie als leidraad beginnen we de ontwerpfase, waarin ik aan de slag ga met het logo, kleurenpalet, typografie en andere visuele elementen die samen de huisstijl zullen vormen.

De ontwerpfase omvat vaak meerdere rondes van feedback en iteratie, waarbij we nauw samenwerken om het ontwerp te verfijnen totdat het precies jouw merk weerspiegelt en aan jouw visie voldoet.

Nadat de branding elementen zijn afgerond, schrijf ik een handboek met de richtlijnen voor het gebruik van de merkidentiteit op verschillende (social) media, zowel offline en online.

Tot slot is het tijd voor de lancering van jouw nieuwe merkimago, waarbij jij de wereld het nieuwe jasje van jouw bedrijf laat zien!

Website

Vanaf € 950,- ex. btw
Duur: 2 -3maanden

Waarom is mijn website zo belangrijk?

Jouw website is vaak het eerste contactpunt met jouw klant. Een website laat niet alleen een eerste indruk achter, maar kan ook een tool zijn om de klant aan jouw bedrijf te binden. 

Jouw website laten ontwerpen en ontwikkelen bij Giuul’s Studio betekent dat ik jou help te achterhalen wat het hoofddoel is van jouw website. Door de juiste vragen te stellen en aandachtig mee te denken, komen wij er samen achter waar de focus op mag liggen. Zo ga ik gericht aan de slag om te zorgen dat jouw website jouw merk weerspiegelt, jouw boodschap overbrengt en resultaten voor jouw bedrijf oplevert.

Wat is inbegrepen?

Tijdens deze Website Discovery sessie zullen we de belangrijke elementen van jouw website bespreken en de basis leggen voor het ontwerp en de ontwikkeling van jouw website. Hierbij zal ik bijvoorbeeld vragen stellen over jouw doelgroep, jouw bedrijfswaarden en -doelen en de functionaliteiten die je op jouw website wilt hebben. We zullen ook bespreken welke pagina’s je op jouw website wilt hebben en hoe je wilt dat de website eruit ziet.

Tijdens het ontwerpproces gebruik ik alle informatie van de Website Discovery sessie om een visueel concept te maken dat niet alleen mooi oogt, maar ook gebruiksvriendelijk is en past bij de branding van jouw bedrijf. In dit pakket zijn max. 5 pagina’s inbegrepen.

Op basis van het concept ga ik verder aan de slag en waar nodig jouw suggesties uitwerken. In de praktijk zijn 1 a 2 feedback rondes voldoende, maar mochten er toch meer dan 2 rondes nodig zijn, kijken we samen wat er nodig is om jouw droom website te kunnen creëren.

Met een mooi ontwerp ben je er nog niet, zo ga ik ook aan de slag om te zorgen dat jouw website ontwikkeld wordt op een professionele manier via WordPress. Door de toegankelijke back-end kan jij daarna zelf aan slag met de website.

Tegenwoordig zijn gemiddeld 35-50% van alle website bezoeken via de telefoon. Hier besteed ik zorgvuldig aandacht aan, zodat de website er op iedere telefoon ook mooi uitziet en gemakkelijk te gebruiken is.

Website hosting is het opslaan van de bestanden en gegevens van een website op een server, zodat deze toegankelijk zijn voor bezoekers via het internet. Het is als het ware de ‘huur’ van een stukje ruimte op een server om jouw website op te draaien. Ik neem dit werk voor je uit handen, zodat jouw website altijd veilig online blijft.

Ook denk ik na over SEO bij het ontwikkelen van jouw website om te zorgen voor meer verkeer naar jouw website en uiteindelijk tot meer potentiële klanten. Ik denk graag met je mee in hoe dit voor jou het beste kan gaan werken.

Zodra jouw website klaar is om te lanceren, zorg ik ervoor dat je enkele materialen krijgt om tijdens de aankondiging een goede eerste indruk achter te laten en klanten naar jouw website te trekken.

Hoe ziet het proces eruit?

We beginnen met het verkennen van het hoofddoel van de website en wie de doelgroep is. Dit doen we door een Discovery Call te plannen waarin ik verschillende vragen aan jou stel om hier een helder beeld van te krijgen.

Op basis van de informatie die we hebben verzameld, ontwikkelen we een plan voor jouw website. Hieronder valt het maken van een sitemap, wireframing en content-planning.

Met het plan als basis ga ik aan de slag met de ontwerpfase. In het programma Figma zorg ik dat zowel het doel van de website en jouw merkidentiteit samenkomen in het design.

De ontwerpfase omvat vaak meerdere rondes van feedback en iteratie, waarbij we nauw samenwerken om het ontwerp te verfijnen totdat het precies jouw merk weerspiegelt en aan jouw visie voldoet.

Dit is de fase waarbij de definitieve content wordt aangeleverd, zodat deze meegenomen kan worden in de laatste iteratie van het ontwerp. Dit kan copywriting, fotografie en videoproductie omvatten.
Nadat het definitieve ontwerp is goedgekeurd, begin ik met de ontwikkelingsfase. Ik bouw de website met behulp van WordPress en Elementor, het beste content management systeem!

Voordat de website gelanceerd kan worden is het belangrijk om de website te laten testen door vrienden en familie. Is de content helder voor de gebruikers? Begeleid de website de gebruikers naar de juiste informatiepagina’s?

Tot slot is het tijd voor de lancering van jouw nieuwe website, waarbij jij de wereld het nieuwe ontwerp laat zien! Uiteraard sta je er in deze belangrijke fase niet alleen voor en zal ik standby staan voor een lancering vol vertrouwen.

Okay, ben je klaar om jouw merk een level-up te geven?